Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu, ne mandrim ca aducem autenticitatea si rafinamentul bucatariei chinezesti in inima orasului nostru. La Marele Restaurant Chinezesc, va intampinam cu bratele deschise intr-un spatiu primitor, cu o capacitate de 50 de locuri, impartite in doua saloane generoase, completate de un loc de joaca special destinat copiilor.
Atmosfera devine cu adevarat exotica inca de la intrare, odata ce pasiunea noastra pentru detalii se reflecta in decorul chinezesc autentic, in acvariile decorate cu pesti de o frumusete rar intalnita si in decoratiunile pline de culoare si armonie. Marele Restaurant Chinezesc este locul unde fiecare eveniment devine memorabil, fie ca este vorba despre nunti, botezuri sau petreceri de neuitat. Aici, clientii nostri indragostiti aleg sa isi celebreze momentele importante, iar serile petrecute in compania noastra devin povesti ce vor ramane mereu vii in amintirea lor.
Bucataria chinezeasca este cunoscuta si apreciata pe intreg mapamondul ca fiind una cu un specific cu totul aparte. Mai intai apar aromele nemaiintalnite care au menirea de a starni simturile. Pe langa acest aspect, in bucataria chinezeasca mai intalnim si o atentie deosebita pentru modul in care se imbina armonios ingredientele – carnea cu legumele, cu orezul si cu sosurile – proteinele cu vitaminele. In bucataria chinezeasca este foarte important modul in care se taie alimentele, lucru care difera de la caz la caz dupa specificul fiecarei retete. Aflam ca maestrii bucatari detin trei tehnici de taiere: drept, oblic si prin crestare. O alta tehnica pastrata din cele mai vechi timpuri este cea de rasucire a tigaii (stir frying) prin care se realizeaza un preparat lipsit de grasimi. Aceasta tehnica presupune ca tigaia sa fie incinsa bine si rasucita incontinuu in timpul gatirii. Unul dintre ingredientele cheie ale bucatariei chinezeşti este otetul de orez – prezent in trei tipuri in China: negru, rosu si alb. Fiecare tip de otet detine alte calitati si sunt folosite in mancare intr-un mod foarte atent calculat. Unul dintre putinele alimente care nu se gasesc in bucataria chinezeasca sunt laptele si derivatii sai. Grasimile folosite de chinezi sunt derivate din porc, arahide, soia si rapita. Chinezii nu folosesc uleiul de masline iar dintre cele mai folosite legume sunt usturoiul, ceapa, prazul si cele cu frunze verzi. Dovleceii, rosiile si morcovii se folosesc rar in timp ce painea este utilizata indeosebi in partea de nord a Chinei, in timp ce in celelalte regiuni aceasta este inlocuita de orez. Iata doar cateva dintre marile secrete ale gastronomiei chineze – un motiv in plus pentru a gusta din produsele noastre si a ne calca pragul. Restul este doar o calatorie binefacatoare intr-o lume fascinanta si plina de taine si intelegeri.